Solberg Kipspecialiteiten, groot- en detailhandel in kipproducten, maakt gebruik van een database waarin alle produktspecificaties, stroomschema's en dagelijkse metingen worden vastgelegd.
Van zowel eigen als geleverde produkten kunnen snel alle relevante gegevens worden gepresenteerd (voor eigen kwaliteitsbewaking en controles van de Voedsel en Waren Autoriteit).
Doordat alle documenten tevens digitaal zijn opgeslagen en gekoppeld behoort een papieren archief binnenkort ook tot het verleden.
Een aantal instellingen en bedrijven regelen hun abonnementen op tijdschriften en losbladigen via Boekhandel van Kemenade & Hollaers te Breda.
Met de hiervoor ontwikkelde database kunnen titels, uitgevers, adressen, klant- en abonneenummers uitgebreid in kaart worden gebracht. Indien gewenst kunnen de klanten de overzichten in PDF-format via e-mail ontvangen.
Ook de correspondentie met leveranciers (schriftelijke annuleringen) verloopt via deze database.
Voor de medische bibliotheken van het Amphia Ziekenhuis werd de complete Zibisys database ontwikkeld. (zie ook het keuzemenu links)
Inmiddels hebben de medische bibliotheken van onderstaande instellingen dit pakket eveneens in gebruik:
Catharina Ziekenhuis, Eindhoven - Elkerliek Ziekenhuis, Helmond - Groene Hart Ziekenhuis, Gouda - Haga Ziekenhuis, Den Haag - Epilepsiecentrum Kempenhaeghe, Heeze - Tweestedenziekenhuis, Tilburg - Maxima Medisch Centrum, Eindhoven -
Voor - en in samenwerking met - Het Breda´s Museum en Het Nationaal Gevangenismuseum is een database ontworpen waarin alle aanwezige objecten, boeken en kaartmaterialen kunnen worden beschreven.
Een groot aantal velden en verwijzingen naar digitale afbeeldingen maakt het mogelijk objecten vooraf te beoordelen en te selecteren alvorens deze tentoon te stellen of uit te lenen.
In samenwerking met Draaijer IT is vanaf december 2010 Bibliotheekportal operationeel. Hiermee kan de Zibisys-catalogus op eenvoudige wijze via internet aangeboden worden aan de eindgebruikers.
Download de folder