Met Bibliotheekportal.nl zet u uw bibliotheek met catalogus eenvoudig en effectief online. Onder dit domein kunnen subdomeinen worden aangemaakt met de naam van uw instelling of bibliotheek. Zie voorbeeld: amphia.bibliotheekportal.nl of demo.bibliotheekportal.nl
Hierna volstaat een link op Intranet- of website van uw instelling naar dit subdomein. 

Alles in één
Bibliotheekportal biedt een oplossing voor het beheer van alle gegevens die u lokaal wilt raadplegen en aan de gebruikers wilt aanbieden via Intranet of internet. U legt daarbij niet alleen uw fysieke collectie vast: uitleenadministratie, tijdschriften, artikelgegevens en favoriete links met alle bijbehorende URL's kunnen eveneens worden opgenomen.

Betaalbaar
Met de universele vormgeving en werking besparen we op de ontwikkelingskosten en kunnen we u deze betaalbare oplossing (blijven) aanbieden, ongeacht de omvang van uw collectie. Daarom is Bibliotheekportal ook een oplossing voor kleine bibliotheken.

Flexibel inzetbaar
Met Bibliotheekportal heeft u in een handomdraai een doeltreffende internet- en intranetsite. De zoekmogelijkheden en resultaten van Bibliotheekportal zijn echter ook eenvoudig in te passen in een bestaande intranetomgeving.

Binnen 24 uur online
Binnen een dagdeel kan uw subdomein online worden gezet. Als u de data al hebt voorbewerkt en de kopafbeelding paraat hebt, kunt u uw splinternieuwe website al in korte tijd aanbieden aan uw gebruikers.

Stabiliteit en goede service
Eigen noodstroomvoorzieningen en back-up servers garanderen een stabiele toegang tot uw gegevens. We zijn er snel bij als het onverhoopt toch mocht stagneren. 
Voor ondersteuning en advies zijn we uiteraard ook altijd bereikbaar.

Extra software niet nodig
Bibliotheekportal kan worden gevoed met data vanuit uw bestaande bibliotheekprogramma of GGC. Een FTP-client is daarvoor niet nodig. Alle dataverkeer loopt via uw webbrowser.

Gebruikersvriendelijk
Zowel gebruikers- als beheerderszijde zijn intuïtief opgezet en behoeven nauwelijks instructie. 

Zet uw collectie online! 

Bibliotheekportal is een gezamenlijk project van